Tehotreeni kotiin!

Aina ei ehdi salille, joten tästä tehokas koko kehon kahvakuulatreeni! Aikaa menee vain 20 min ja voit tehdä treenin kotonasi. Treeni kehittää samalla voimaa, tasapainoa, aerobista kuntoa ja auttaa tietenkin rasvanpolttoon.

Kahvakuulatreeni:

  • 1a. Yhden jalan maastaveto ja kulmasoutu x 3-5
  • 1b. Askelkyykky ja rinnalleveto x 3-5
  • 1c. Pystypunnerrus x 3-5
  • 1d. Etukyykky x 3-5
  • 1f. Yhden käden heilautus x 8-10

Toista sama toiselle puolelle. Tähtää 2-4 kierrokseen.

 

Jos koko kehon toiminnallinen treeni kiinnostaa enemmän, ilmoittaudu mukaan valmennukseen (ptsuvi@outlook.com)! Paikkoja vapaana touko-heinäkuun aikana Ritaharjun ulkoalueilla pidettäviin yksilövalmennuksiin.

Mihin liian tiukka dieetti johtaa?

pexels-photo-366063Jos dieetti on liian tiukka, vaatii se paljon itsekuria. Tämä johtaa lopulta repsahduksiin kaikkien kohdalla. Pelkästään itsekuriin perustuvat dieetit eivät kestä pitkälle, koska sitä ei ole loputtomasti. Jokaisella on tietty määrä itsekuria, jota kuluttaa kaikki päivän aikana tapahtuvat stressaavat asiat. Monet asiat kuluttavat itsekurireserviämme: et räjähdä lapsille ja puolisolle pikkuasioista, teet työpaikalla sinulle osoitetut työt, siivoat kotisi, peset pyykit ja laitat ruuat, käyt salilla. Kaikki tämä vaatii jonkin asteista pinnistelyä, mikä kuluttaa itsekuria ja iltaa tai loppuviikkoa kohden sitä on yhä vähemmän ja vähemmän jäljellä. Koska kukaan ei kestä loputtomiin tiukkoja sääntöjä, johtaa se lopulta dieetin hylkäämiseen, jääkaapin tyhjentämiseen ja vanhoihin tapoihin palaamiseen. Pikakuuri ei ole siis ratkaisu.

Jatka lukemista ”Mihin liian tiukka dieetti johtaa?”

Juhlat + laihdutus – mahdoton yhtälö?

cake-1776661_1920

Kesän tullessa tulee meistä suomalaisistakin sosiaalisempia ja tämä taas tarkoittaa lisääntyviä sosiaalisia tapahtumia, kuten häitä, synttäreitä, kavereiden tapaamista terassilla jne. Juhlahetket kuuluvat luonnollisena osana kaikkien elämään. Edessä on aina lapsen synttärit, kummitytön valmistujaiset tai työpaikan juhlat. Ja näin pitääkin olla, koska juhlien on tarkoitus tuoda iloa elämään, ei stressiä. Jatka lukemista ”Juhlat + laihdutus – mahdoton yhtälö?”

Punainen liha – uskallatko syödä pihvisi?

Syödäkö punaista lihaa vai ei…Punainen liha on leimattu terveydelle vaaralliseksi lihaksi, mutta onko asia kuitenkaan näin? Punaisen lihan käyttö on yhdistetty tutkimuksissa syöpiin, mutta jonkin asian yhdistäminen toiseen asiaan ei kerro välttämättä mitään siitä, onko syy-seuraus-suhdetta olemassa eli  aiheuttaako punaisen lihan syönti oikeasti syöpää ja muita terveysongelmia. Jatka lukemista ”Punainen liha – uskallatko syödä pihvisi?”